lördag 30 juli 2016

LördagMedMarknadOchRegn

Ungefär 2 mil grusväg härifrån ligger Bergvik, en liten by som denna helg har en marknad. Jag råkade se en skylt längs med vägen där det stod, och när jag började googla så visade det sig att det var 30-årsjubileum vilket tydligen skulle vara något alldeles extra. Hm... Nja. Det var ett gäng marknadsstånd runt idrottsplatsen, ett litet tivoli. Streaplers som spelade på fredagkvällen, ett coverband på lördagen (som jag i och för sig hade kunnat sett, men för långt..) och ett "stjärnskott" på söndagen. Vi köpte några goda ostar att ha på en ostbricka - that's it. Ja, godis också.

Hem igen, jobbade vidare på tomten som mest hela tiden. Det började åska, långt bort. Himlen var mörk men inte oroande mörk. Slutade åska för en stund, sen kom det tillbaka lite närmare. Men fortfarande var det inte jättemörkt på himlen. Till slut  började det regna. Det  regnade stadigt en stund, inte sådär hällregnigt så det var toppen för vår gräsmatta! Robban hann med att trimma lite och upptäckte att vi har en jättefin stenmur nere vid tomtgränsen.


Själv fortsatte jag kantskära plattorna på framsidan, blev äntligen klar idag! Blötte ner dem och sopade bort allt skräp som låg kvar och Voilá: 



Satt sen inne med en GT och tittade på regndropparna, lyssnade på radio och bara var. DET är semester... Slutade till slut att regna och vi passade på att grilla revben med ugnsrostade grönsaker och potatis till. Fantastiskt gott tillsammans med ett lika fantastiskt gott rödvin. Skål för semester! (Detta trots att vi fick sitta inomhus... )



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar