onsdag 31 juli 2013

Festligheter

I helgen som var så var det festiligheter i hamnen i form av "Smaka på Nynäshamn". Ett gäng krögare som ställde upp tält på parkeringen där man kunde köpa både mat och dryck. En smakportion kostade 25 spänn och var någon form av specialitet. Som sushi, chili con carne m.m. Var säkert jättegott men när vi gick ner så ville tjejerna så gärna äta på Freja, den gamla pub-båten som ligger fast året runt. 


På väg ner till hamnen mötte vi upp mina föräldrar, som också var hungriga. Dessutom är det alltid trevligare att gå ut och äta när man är fler! Så sagt och gjort, vi tog oss en promenad neråt hamnen till. Det var massor av folk, fullt på alla långborden. Det blev ju också fint väder på eftermiddagen! Tidigare hade det varit mulet, disigt och väääldigt varmt. Men nu såklart sprack det upp och blev helt fantastiskt härligt! 


På Freja tog jag och tjejerna och mormor varsin planka, alltså en plankstek... Det var riktigt gott, köttet var härligt mört och lagom stekt! (inte alltid fallet dessvärre...). Enda nackdelen var att vi satt på utsidan av båten, ut mot vattnet. Dels var det skugga, dels så ser man inte alla som går förbi. Men vad gör väl det om tusen år? ;) När vi ätit tog vi en sväng runt holmen och tittade sen stod vi och lyssnade en stund på bandet som spelade. Har ingen som helst aning om vilka det var, men dom körde lite covers som var helt ok. På hemvägen tog vi först en glass i hamnbodarna sen gick vi ut på vågbrytaren. Härifrån får man en helt annan syn på stan!


Dallas blir ju alldeles till sig så fort det är vatten i närheten, så också denna gång! :) Egentligen skulle han nog velat hoppa i, men det fick han inte, haha! Istället fick han sitta en stund och bara lukta på havets vindar! Låter bra i alla fall! ;) Fniss...Gick sen hem igen och tittade på film nedbäddade i soffan. Myys!! ♥




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar