torsdag 4 augusti 2016

Mysonsdag

Onsdagen blev en lugn dag. Inga stora arbeten, inga stora ansträngningar. Jätteskönt och behövligt. Satt ute och åt frukost som vanligt (har suttit ute alla morgnar utom en faktiskt - helt otroligt skönt!), tjejerna fick baka ur en gammal ICA kakbok (anno 1952) som låg kvar här i stugan, det bidde "kaffebullar", ett mellanting mellan kaka och bulle, helt ok!

Jag hade läst i någon blogg (minns inte vilken!) att man kunde smörja trilskande lådor med stearin, och eftersom våra gamla lådor både var envisa och tröga så var jag ju tvungen att prova. Vilken skillnad... Det funkade verkligen jättebra! Gned liksom ljuset mot alla belastade kanter på lådorna och plötsligt får jag ut dem utan skrik och panik! Ett toppentips med andra ord!!

Satt sen ute i trädgården och väntade på våra besökare, och njöt av det arbete vi hittills lagt ner här på tomten. Nån gång efter ett kom så Maggan och Christer tillsammans med Robbans mammas gamla vän Ingegärd. Så blev det rundvandring igen förstås, och varje gång man går runt så ser vi verkligen hur mycket vi faktiskt har gjort! Det är ju helt galet ju...

Här är de förbenade Rosenhallonen nedlagda för räkning... Dags att forsla bort eländet!


Efter fikat åkte vi till en restaurang ute i skärgården som heter Trollharens Fisk, de hade en massa olika fiskrätter och någon enstaka icke-fisk-rätt... Det var gott och välordnat, även de som inte åt fisk var mycket nöjda. Efteråt gick vi runt en liten sväng i det lilla fiskelägret, hälsade på en gammal vän till Christer, och fick gå in och titta i hans relativt nybyggda båthus. Det är så pittoreskt, så genuint och så äkta i dessa små fiskeläger! Blir ju helt sjuk av att gå omkring där - jag vill också ha ett båthus!! :P






Åkte förbi affären på hemvägen för att fylla på förråden, tog det lite lugnt och hörde plötsligt ett mycket bekant ljud. Jag och Ronja stirrade på varandra och började skratta. Det var Glassbilen som dök upp! I Hå! Var ju tvungna att köpa lite glass bara för det. En lugn TV-kväll fick avsluta en skön dag. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar