tisdag 23 april 2013

Nynäshamn i lågor

Nu börjar faktiskt det här bli lite läskigt.. Förra veckan brann det i tjejernas skola, Emma sms:ade och höll mej informerad. Det visade sig vara en brand på en toalett på skolans översta våning, precis nära NO-salarna. Som tur var fanns en lärare i närheten med sinnesnärvaro nog att känna doften, grabba tag i en brandsläckare och släcka branden i en papperskorg. Hade det fått brinna sekunder till så hade elden tagit sig ordentligt.

I helgen hände nåt fruktansvärt tragiskt. Putte gick förbi bensinstationen på vovvepromenaden på söndagen, inga bilar fanns i närheten men plötsligt hörde han att pumpen stog på. Då vände han sig om och ser en ung tjej stå med pumpen i högsta hugg och häller över sig bensin!!! Sen sa det bara SWOSCH!! och tjejen stod i lågor!!! Helt sjukt! Han hinner se någon komma farande med en stor filt men som ryggar tillbaka litegrann förmodligen för att det var för varmt. Dessvärre går han sin väg och ser inte vad som händer, är helt i chock, kan knappt prata. Sen dess har han varit helt skakis... I tidningen läste vi sedan att tjejen var 24 år och inte från stan. Ryktet gör sig gällande att hon köpte en tändare inne på stationen innan hon går ut och tänder eld på sig själv... Nu ligger hon i Uppsala med 95% brännskador, nedsövd. Jag undrar vad som kan göra så att en människa mår så dåligt att man kan göra såhär... Tragiskt är bara förnamnet!!

Idag fick jag ett nytt sms från Emma: Det brinner!! Igen!! Alltså - vad är det som händer?!? Denna gång var det på nedervåningen, exakt samma tid som förra gången, på en toalett utanför matsalen. Ovanför matsalen finns gasflaskor... Denna gång hade lågorna tagit sig än mer, matsalen var helt rökfylld och trapphuset som leder till korridorerna likaså. Så barnen fick utrymma - igen. Ingen har blivit skadad som tur är, men det är enbart tur. Förstå vad som kommer hända om dom inte hinner släcka skiten!! Båda tjejerna fick gå hem vid 10-tiden från skolan med tillåtelse från förälder, och jag är så glad över att dom har varandra. Ronja fick även med sig en kompis hem, det är helt okej för mej trots att jag inte var hemma. Men vi har haft tät sms-kontakt hela dagen.

I helgen hade det också varit skadegörelse på en annan skola i kommunen. Någon hade slagit sönder 27 (!!) fönsterrutor på en skola i Ösmo. Varför?!?

Nu kan man ju bara hoppas på att det lugnar ner sig någon gång och att det inte blir fler bränder, skadegörelse eller nåt annat, för det här börjar verkligen bli läskigt!!

Bild från nynashamnsposten.se Anders Löfgren

2 kommentarer:

  1. Nämen fy fasen vilken upplevelse! Tragiskt såklart med tjejen men inte heller så kul att få bevittna det hela..usch!

    SvaraRadera