söndag 18 september 2016

Utflykt

Eftersom vädret är helt fantastiskt fortfarande, trots att det är förbi mitten av september, så tyckte jag det var dags för en liten familjeutflykt. Så Emma fick ta med sig kameran, Ronja preppade sig inför lite fotostunder, jag ringde mami och papi för att hänga med, så drog vi till Dalarö igår. Som sagt en underbar dag, solsken, lite moln och stadiga 19 grader. Ingen direkt blåst heller.
Vi började i Askfatshamnen, där vi satte oss och tittade på båtar i Dalarö kanal. En och annan kajak var ute på vattnet också, och där fanns bänkar där vi placerade oss och dukade upp vårt förmiddagsfika, kaffe förstås, och mackor.


Vi satt där och pratade, mami och jag, eftersom de andra sprang runt udden och fotade eller blev fotade. Efter nästan en timme var det dags att packa ihop oss och gå tillbaka mot bilen för att lämna av våra väskor. Gick sedan vidare ner mot hamnen, tittade på fler båtar, var inne i någon liten affär där Emma blev såld på kaktusar (som vanligt). Mami hittade väl också lite grejor men höll i plånboken denna gång, haha!
Vi gick ner förbi Tullhuset och vidare mot sjömacken där vi stannade på Dalarö Hamncafé som hade öppet. Där köpte vi glass och satt på uteserveringen och åt den, fantastiskt härligt!




Fortsatte sen att gå längre utefter vattnet, vi såg en man som körde en drönare över vattnet, dyra leksaker det där... Men häftigt ändå måste jag säga... Gick ännu längre förbi tjusiga villor och privata bryggor, tills vägen svängde upp över berget. Ännu fler stora flotta villor med massor av fönsterspröjs och snickarglädje, stora altaner och tjusiga utsikter. Kom tillbaka vid affären där Emma hittade kaktusar så hon fick köpa en på vägen. Hoppade sen in i bilen igen och åkte sakta därifrån. 
Tog en liten vänstersväng mot Gålö för att jag aldrig har varit där, men vi åkte och åkte men kom aldrig fram tyckte jag. Vägen tog ett abrupt slut på en vändplan med två grindar så det var bara att vända tillbaka, svänga ner mot en liten strand där vi hittade ett bord så vi kunde äta upp vårt sista fika för dagen. 


Vände kosan hemåt, handlade lite mat (känns som vi inte gjorde annat än åt...), träffades igen hemma hos mami och papi för att äta tacos. Efter lite TV-tittande blev det hemgång och en lugn och skön kväll i soffan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar